Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Vampir
Novi filmovi u bioskopima: Vampir
Novi filmovi u bioskopima: Vampir

Novi filmovi u bioskopima: Vampir

Prvi srpski art horor film „Vampir“ reditelja, scenariste i glumca Branka Tomovića u domaće bioskope stiže 21. oktobra uoči Noći veštica.

Ovo je omaž jedinoj srpskoj reči koja svuda u svetu znači isto – stvorenje koje se noću budi i hrani se ljudskom krvlju.

Nakon što je prisustvovao zločinu u Londonu, Arnaut želi da se skloni na neko vreme. Na poziv šarmantne, ali nemilosrdne Vesne dolazi u malo udaljeno selo u Srbiji da se brine o groblju.

Počinje da ima košmare na koje utiče baba Draga koja ga vodi na mračnu stranu i sumnja da prijateljski nastrojeni seljani imaju zlu nameru s njim. Na dobru stranu ga jedino odvlači mladi sveštenik…

Srpski glumac Branko Tomović, koji je rođen u Nemačkoj, debitovao je kao reditelj i scenarista sa filmom „Vampir“. Diplomirao je glumu na prestižnom „Li Strazberg Institutu za pozorište i film“ u Njujorku, a za svoj rediteljski prvenac kaže:

„Ovaj film je inspirisan istinitim pričama o pojavljivanju vampira u Srbiji u 18. veku. To su priče o poreklu vampira, jer, iako je film savremena priča, on se bazira na mitovima, sujeverju i elementima folk kulture. Želeo sam da prikažem misterioznu stranu Srbije. Ovo ostvarenje takođe predstavlja svojevrsnu alegoriju o čoveku koji se kao dete emigranta vraća u svoju rodnu zemlju i susreće se sa lokalnim običajima, tradicijom i načinom života koji je potpuno drugačiji i koji on teško prihvata.“

Originalni naziv filma: Vampir. Početak prikazivanja: 21. oktobar 2021. Dužina trajanja: 95 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Žanr: drama, horor, misterija. Uloge: Branko Tomović, Gorica Regodić, Joakim Tasić, Eva Ras. Reditelj: Branko Tomović.
(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.