Naslovna » Izlasci » Tribine » Pisac u biblioteci: Đorđe Matić
Pisac u biblioteci: Đorđe Matić
Pisac u biblioteci: Đorđe Matić

Pisac u biblioteci: Đorđe Matić

U četvrtak, 14. oktobra 2021. od 18.00, u atrijumu Narodne biblioteke Srbije, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostovaće Đorđe Matić.

Na ovim tribinama gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Đorđe Matić predstaviće se publici razgovorom o temama vezanim za njegovu novu pesničku knjigu „Drugi zvuk“ i knjigu eseja „Otrgnuto od zaborava“ u kojoj se bavi srpskom kulturom kao i srpsko-hrvatskim kulturnim preplitanjima.

Đorđe Matić (Zagreb, 1970) živeo je u Italiji i Holandiji gde je diplomirao englesku i italijansku književnost, a danas živi u Poreču. Objavio je pesničke zbirke „Lingua franca“ i „Haarlem Nocturne“ (na holandskom), zatim knjige eseja o muzici, kao i zbirku eseja o srpskoj kulturi „Historija i savremenici“.

Bio je urednik i koautor „Leksikona JU mitologije“ i koautor (s Merimom Ključo) trojezičnog muzičkog priručnika „Eastern European Folk Tunes“. S producentom Dragim Šestićem, osnivačem „Mostar sevdah rijunjona“, i u Holandiji predvodio muzičku grupu Gađo orkestra, u kojoj je pevao i svirao udaraljke.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.