Naslovna » BG svaštara » Književnost » Sajam knjiga Kreativnog centra
Sajam knjiga Kreativnog centra 2021.
Sajam knjiga Kreativnog centra 2021.

Sajam knjiga Kreativnog centra

Od 22. oktobra do 5. novembra 2021, na sajtu, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje Sajam knjiga Kreativnog centra.

U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna.

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Zoom: besplatni vebinari

Roditelji, učitelji i vaspitači biće u prilici da učestvuju na besplatnim vebinarima koji će biti održani preko aplikacije Zoom.

»»» U sredu, 27. oktobra od 19.00, psiholog Nevena Lovrinčević predstaviće svoj priručnik Efikasna komunikacija u vrtiću. Svrha te knjige jeste da pomogne vaspitačima u tome da što efikasnije reaguju u nepredviđenim, zahtevnim situacijama. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

»»» Autorka Zorica Nobl predstaviće učiteljima svoju knjigu Super zadaci, super prvaci! u utorak, 2. novembra od 19.00. Ova radna sveska, namenjena učenicima prvog razreda osnovne škole, sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka koji su su osmišljeni tako da decu podstiču da samostalno i aktivno dolaze do rešenja problemskih situacija. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

»»» U četvrtak, 4. novembra od 19.00, biće održan vebinar Pomozite detetu da uči bolje i da bude samostalno, na kome će psiholog Vesna Janjević Popović predstaviti roditeljima izuzetno koristan priručnik Učim da bolje učim. Za starije osnovce. Neka od pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a ovaj priručnik, sa konkretnim savetima opisanim u više od 40 poglavlja daje odgovore na njih, jesu: Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? Kako uspešnije rešavati kontrolne zadatke? Кako organizovati vreme da ga ostane dovoljno i za slobodne aktivnosti? Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Kreativni centar – nove knjige

Sajam knjiga Kreativnog centra 2021.

Kao i svake godine, Kreativni centar je pripremio mnogo novih knjiga za različite uzraste.

Najmlađim čitaocima namenjeno je nekoliko novih knjiga koncipiranih kao kombinacija knjige i igračke, zbog čega su idealne za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi. Životinje se kupaju i Igračke se kupaju su izdanja sa specijalnim efektom: u toploj vodi mrlje magično nestaju!

Edicija Zvučne knjige za decu bogatija je za dva naslova: prelistavajući knjigu Muzika sveta, deca će krenuti na svoje prvo putovanje oko sveta slušajući muziku iz raznih zemalja – iz Grčke, Španije, Kube, Japana i drugih. U knjizi Slavni kompozitori deca će čuti odlomke dela 12 velikana muzike, među kojima su Šopen, Mocart, Vivaldi, Bah, Betoven i drugi.

Mališanima starijim od tri godine namenjene su slikovnice Ne plašim se više! Simeona Marinkovića, Ušlo kuče u sanduče Peđe Trajkovića, Kako je Veka veštica zavolela bajke Ane Dragović Drljević, Babaroga Jelene Živanović, tri slikovnice iz edicije Mali vrt kao i dve nove priče o kravi Mami Mu, koje je ilustrovao Sven Nurdkvist, čitaocima poznat po serijalu o Petsonu i Findusu.

Đura Hodalica je kratki humoristički roman Ante Tomića sa ilustracijama Dobrosava Boba Živkovića koji ima sve što dobar roman za decu treba da sadrži: junake s kojima se lako identifikujemo, uzbudljive avanture, mnogo humora i srećan kraj. Namenjen je čitaocima koji već samostalno čitaju, ali će u njemu podjednako uživati i drugi uzrasti, naročito roditelji malih čitača.

Kreativni centar – za đake, ali i za roditelje

Sajam knjiga Kreativnog centra 2021.

Izdvajamo i nekoliko izdanja domaćih autora. Predškolcima i mlađim osnovcima biće zanimljiva priča Veoma Visoka Veštica Katarine Đurić.

Olivera Nedeljković, bibliotekarka iz Čačka, predstavila se mlađim osnovcima zbirkom priča Uspavanka za Mesec, dok je istom uzrastu namenjen roman Ringi Bu i čika Drangulićev vremeplov Mirjane Bjelogrlić Nikolov. Sirmijumska avantura Jelene Šuput i Gorane Lemajić omogućava deci da se izbliza upoznaju sa antičkim Sirmijumom, rimskim carskim gradom, koji se nalazi na području današnje Sremske Mitrovice. U pripremi je i izdanje Viteška avntura s despotom Stefanom istih autorki.

Svako od nas je dobar u nečemu, neko ume da izvede salto na trambulini, neko je vešt sa životinjama, neko voli da čita knjige, a neko možda dobro igra fudbal ili vozi skejt. To ko šta voli da radi nema ama baš nikakve veze s tim da li je reč o dečaku ili devojčici. U svakoj školi i svakom odeljenju ima taman dovoljno i jednih i drugih za učenje, igru i druženje.

Upravo jedno takvo šarenoliko i veselo društvo predstavila nam je autorka Lamija Begagić u svojoj novoj knjizi 22 dvostiha o dvonošcima. Nov roman Vesne Aleksić Dugo mačje leto namenjen je mlađim osnovcima.

„Ovaj roman govori o velikom raspustu 2020, koji je započeo još 15. marta zbog pojave pandemije izazvane virusom korona. Tom raspustu su se deca veoma obradovala, ali im je radost bila kratkog veka jer su na raspust otišli svi – i roditelji, i bake i deke, i komšije… Potom su raspust pokvarila i mnoga druga ograničenja, ali, na sreću, počelo je da se dešava i nešto lepo. Pojavila se mačja porodica, tako da je neka tamo svetska epidemija smesta otišla u drugi plan, bar za decu“, objašnjava autorka.

Jasminka Petrović obradovala je ove godine svoje čitaoce izdanjem 100 lica stolica. Radi se o neobičnoj knjizi namenjenoj starijim osnovcima čija je glavna junakinja niko drugi do – stolica. Priče o njenih stotinu lica ilustrovala su dvadeset dva izuzetna i osobena ilustratora.

Tinejdžeri će uživati u novom romanu Sve što (ni)sam očekivala autorke Dragane Mladenović sa maestralnim ilustracijama Dušana Pavlića. U pitanju je nastavak knjige Sve što (ni)sam želela, koji je nedavno osvojio nagradu dečje kritike za stariji uzrast Dositejevo pero. U pripremi je i treća knjiga ovog serijala, u kojoj se nastavljaju uzbudljivi događaji glavne junakinje Nine Kovač i njenih drugara.

Sajam knjiga Kreativnog centra 2021.

Starijim osnovcima namenjena je i knjiga U potrazi za suncem autorke Ivane Lukić, koja je nedavno osvojila nagradu dečje kritike Dositejevo pero, kao i duhovit roman grčke spisateljice Katerine Kris – Franc Kvaka. Pisac bez knjige.

Zašto ne treba da budete savršen roditelj je nov priručnik psihologa Nevene Lovrinčević u kojoj se govori se o najčešćim dilemama roditelja koji danas vaspitavaju decu – kako pronaći pravu meru između sputavanja i slobode, koje su posledice insistiranja na uspehu po svaku cenu, na koji se način uhvatiti ukoštac sa ulogom društvenih mreža u životu dece i mnogim drugim.

Skrećemo pažnju i na to da je ponovo u prodaji knjiga Ljubi me mnogo! namenjena onim roditeljima koji žele da vaspitavaju decu prirodno, reagujući spontano na njihove potrebe, grleći ih i mazeći, polazeći od sopstvenih osećanja, a ne od pravila.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.