Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 11-15. oktobar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 11-15. oktobar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 11. do 15. oktobra 2021: tri kišovita dana (osim srede i četvrtka), uglavnom oblačno i hladno.

Usled očekivane biometeorološke situacije posebna opreznost se savetuje osobama sa disajnim i srčanim problemima; uobičajene tegobe kod nekih hroničnih bolesnika. Razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima, kao i reakcije u vidu depresije i reumatskih bolova – moguće su meteoropatske reakcije. Neophodna je pojačana pažnja u saobraćaju.

U ponedeljak će pre podne biti do osam stepeni, a maksimalna temperatura sam 10 °C. U toku dana oblačno sa kišom i hladno povremeno jak vetar.

U utorak pre podne osam, a maksimalna dnevna biće 11 °C. Slično kao prethodnog dana: oblačno, hladno, mestimično sa kišom. Vetar umeren, u pojedinim delovima grada jača košava.

U sredu promenljivo oblačno; od sedam do 13 stepeni. U pojedinim delovima grada meteorolozi očekuju slabu kišu. Vetar umeren, na momente i jak.

U četvrtak pre podne još hladnije – do pet stepeni. Temperatura se neće bitnije menjati do večeri: samo do 11 stepeni. Biće oblačno i hladno, moguća slaba i kratkotrajna kiša u pojedinim delovima Beograda. Duvaće umeren vetar, sa povremenim jačim udarima.

U petak slično kao prethodnog dana: od pet do 10 °C. Oblačno i hladno; moguća kiša. Vetar umeren ili jak. Za sada, za vikend se ne očekuju padavine.

(danubeogradu.rs)