Naslovna » BG svaštara » Književnost » Dereta: Džonatan Frenzen – Raskršće
Dereta: Džonatan Frenzen - Raskršće
Dereta: Džonatan Frenzen - Raskršće

Dereta: Džonatan Frenzen – Raskršće

Izdavačka kuća Dereta objavila je epski roman „Raskršće“ koji je napisao Džonatan Frenzen, a prevela sa engleskog Milica Kecojević.

Hildebrantovi su tipična frenzenovska porodica, koja živi u Nju Prospektu, fiktivnom gradu iz 70-ih godina prošlog veka – naizgled skladni, uzorni i funkcionalni, neodoljivo podsećaju na Probstove iz 27. grada, Lambertove iz „Korekcija“ ili Berglundove iz „Slobode“.

Međutim, kako smo već navikli, krhka fasada primerne američke porodice sa Srednjeg zapada postepeno puca otkrivajći sve slojeve i dubinu Frenzenovih junaka: Ras je otac, pastor i zaljubljenik u bluz i mladu Franses, Marion je gospođa koja predstavlja ideju topline i majčinstva, ali duboko u sebi nosi zakopane traume iz prošlosti, a deca Klem, Beki i Peri na sebi svojstven način prolaze kroz krizu vere i morala.

Svaki od ovih likova nalazi se na svom religioznom, etičkom i egzistencijalnom raskršću.

Na gotovo 600 stranica epskog romana „Raskršće„, čitalac prati uspone i padove Frenzenovih junaka koji prolaze kroz intimno preispitivanje i koloplet životnih potresa, dok se u pozadini odvija jedan od najvećih sukoba u istoriji Amerike: rat u Vijetnamu.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.