Naslovna » Porodica » Deca » „Fantastična filharmonija“ za decu predškolskog uzrasta
"Fantastična filharmonija" za decu predškolskog uzrasta (foto: Marko Đoković)
"Fantastična filharmonija" za decu predškolskog uzrasta (foto: Marko Đoković)

„Fantastična filharmonija“ za decu predškolskog uzrasta

„Fantastična filharmonija“ je nov program namenjen deci predškolskog uzrasta koji će Beogradska filharmonija izvoditi od 5. do 10. novembra 2021.

U dva koncertna termina dnevno Beogradska filharmonija će pokazati kako su poznate bajke inspirisale kompozitore za stvaranje čuvene muzike, a u tome će pomoći osmogodišnja glumica Anđelija Stajkić i filharmoničarka Slavica Perić, kao i reditelj Nikola Zavišić koji je uobličio ovaj program.

Od „Ivice i Marice“, preko „Uspavane lepotice“ do „Harija Potera“, Beogradska filharmonija decu upoznaje sa čuvenim partiturama u istoriji muzike i sa njihovim autorima.

Čak i „teška“ imena kao što su Nikolaj Rimski Korsakov i Englbert Humperdink, u Filharmoniji se lako uče.

Mališani će uživati u delima koja već vešto prepoznaju, poput „Krcka Oraščića“ Čajkovskog ili „Čarobne frule“ Mocarta. Tu su i „Bumbarov let“ Rimski-Korsakova i „Ohridska legenda“ Hristića, a sve to pod palicom dirigenta Ivana Markovića.

Na ovaj način deca će se kroz zabavu upoznati sa kompozitorima, delima i orkestarskim instrumentima, uz puno smeha, zanimljivih doskočica i mnogo aplauza. (danubeogradu.rs)