Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Iva Vuković, klavir
FMU i Guarnerius nagrađuju: Iva Vuković, klavir
Iva Vuković

FMU i Guarnerius nagrađuju: Iva Vuković, klavir

U petak, 5. novembra 2021. od 19.00, u Ustanovi Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) koncert će održati višestruko nagrađivana pijanistkinja Iva Vuković.

Na programu su dela Baha, Šopena, Prokofjeva i Lista a ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije putem mejla info@guarnerius.rs ili telefona 069/3612-038, zbog ograničenog broja mesta.

Ovaj koncert je deo desete sezone ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“, u okviru kog se predstavljaju najbolji studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Jedan od najboljih akademaca FMU, Iva Vuković (Čačak, 2000), studentkinja je treće godine, u klasi profesora Aleksandra Serdara.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dobitnica je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Aktivna je i na polju kamerne muzike i sa ansamblom Trio P Piccolo.

U decembru 2019. godine dobila je specijalnu nagradu grada Čačka i proglašena je za najuspešnijeg studenta u prethodnoj školskoj godini. Održala je nekoliko solističkih koncerata, u svim značajnijim salama Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.