Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Trio Étoile, trio P Piccolo i Nikola Todorović
FMU i Guarnerius nagrađuju: Nikola Todorović
FMU i Guarnerius nagrađuju: Nikola Todorović

FMU i Guarnerius nagrađuju: Trio Étoile, trio P Piccolo i Nikola Todorović

Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ biće nastavljen u narednim danima, a nastupiće trio Étoile, trio P Piccolo i Nikola Todorović.

Trio Étoile i trio P Piccolo

U četvrtak, 18. novembra 2021. od 19.00, u Ustanovi Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) nastupiće trio Étoile koji čine Bogdana Medenica – flauta, Natalija Kojičić – flauta i Ivana Perović – klavir, kao i trio P Piccolo u čijem su sastavu Stefan Petrović – violina, Pavle Rakočević – violončelo i Iva Vuković – klavir.

Na programu ovog koncerta su dela Zimana, Doplera, Pjacole i Šostakoviča.

Kamerni ansambl Étoile oformile su prošle godine studentkinje FMU, u klasi profesorke Tee Dimitrijević.

Trio P Piccolo oformili su u septembru 2019. studenti u klasi profesora Nemanje Stankovića. U toku prethodne dve godine su aktivno nastupali na mnogim koncertima i u svim značajnijim salama širom Srbije. Dobitnici su prve nagrade na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko (2020).

FMU i Guarnerius nagrađuju: Trio Étoile i trio P Piccolo
Trio Étoile i trio P Piccolo

Nikola Todorović

U petak, 19. novembra 2021. od 19.00, nastupiće Nikola Todorović (klavir), koji će izvesti dela Šopena, Skrjabina, Rahmanjinova, Ramoa i Mesijana.

Posle srednje muzičke škole u Valjevu, Todorović upisuje FMU i trenutno je u klasi Nataše Mitrović. Osvajao je brojne nagrade na domaćim takmičenjima.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

***

Zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne za sve koncerte u okviru ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“: info@guarnerius.rs ili 069/3612-038. Ulaz na oba koncerta je slobodan. (danubeogradu.rs)