Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Deset u pola
Novi filmovi u bioskopima: Deset u pola
Novi filmovi u bioskopima: Deset u pola

Novi filmovi u bioskopima: Deset u pola

Film „Deset u pola“ svetsku premijeru imao je na Sarajevo film festivalu, a srpsku na 27. Festivalu autorskog filma u Beogradu.

U domaćim bioskopima ovaj film će se prikazivati od 2. decembra 2021.

Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi leto i postoji nada da bi se stvari mogle, barem na kratko, popraviti.

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe poznata influenserka iz Zagreba koja kaže da je došla da pojede „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priiuštiti sebi zadovoljstvo prve jutranje kafe.

Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ali ne samo Enesovog i Izinog, nego u celom gradu. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Originalni naziv filma: Deset u pola. Početak prikazivanja: 2. decembar 2021. Dužina trajanja: 90 minuta. Država i godina proizvodnje: BiH / 2021. Žanr: komedija, drama. Uloge: Edib Ahmetašević, Izudin Bajrović, Kerim Čutuna, Branko Đurić. Reditelj: Danis Tanović.
(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.