Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Večni
Novi filmovi u bioskopima: Večni
Novi filmovi u bioskopima: Večni

Novi filmovi u bioskopima: Večni

U sredu, 10. novembra 2021. od 19.30, u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, biće upriličena premijera filma „Večni“ sa Selmom Hajek i Anđelinom Džoli.

Nova era Marvelovih superjunaka počinje sa spektaklom, koji su mnogi u Americi već prozvali „filmom godine“.

Nova lica, nova energija, nove supermoći… Večni su ratnici koji žive na planeti Zemlji već 7000 godina; njih okupljaju Božanski (Celestials) da ujedine svoje moći u borbi protiv najveće pretnje za čovečanstvo i ljudsku vrstu, a to su Devijanti (Deviants). Radnja je smeštena pet godina nakon događaja iz filma „Osvetnici: Kraj igre“.

Film je zasnovan na Marvelovom istoimenom stripu iz 1976. godine, autora Džeka Kirbija.

Rediteljka filma Kloi Džao poznata je po svojim artističnim filmovima, pa je spoj sa univerzumom superheroja za celu glumačku postavu pravo osveženje.

Selma Hajek ističe: „To nije uobičajeno mesto, nije snimano kao inače – nije tipična ekipa“.

Druga diva koja glumi u filmu, Anđelina Džoli komentariše ovako: „Ono što sam naučila o svojoj porodici je da smo jaki jer smo različiti. To je ono što čini moju porodicu jedinstvenom, mi učimo jedni od drugih i ne bih želela da je ikako drugačije. Veoma sam srećna što će ljudi širom sveta pogledati film ‘Večni’ koji uspostavlja nove standarde različitosti“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Eternals / Večni. Premijera: Cineplexx Galerija Belgrade, 10. novembar 2021. (19.30). Početak prikazivanja: 11. novembar 2021. Dužina trajanja: 156 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, avantura, SF. Uloge: Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Angelina Jolie. Rediteljka: Chloé Zhao.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.