Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji
Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji
Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji

Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji

Pozorišna predstava „Bitanga u boji„, čija se premijera očekuje 27. novembra 2021. od 20.00 u Akademiji 28, obećava veče puno smeha i pozitivne energije.

Ova urnebesna komedija čiji je scenarista poznati novinar, TV voditelj i pisac, Vanja Bulić, smeštena je u današnje vreme i govori o uglednom tajkunu, koji ulaskom u kulturu želi da „opere“ svoju biografiju.

Angažujući dva glumca i dve glumice da pripreme pozorišni komad po svojoj želji, on ulazi u svet pozorišta sa željom da to bude prva predstava koju će finansirati.

– U radu na novoj predstavi, glumačku ekipu opterećuju međusobne razmirice, sputane i nesputane strasti, trka za preživljavanjem ali i neostvarene ambicije. Opredeljuju se da u sadašnje vreme presele „Gospođu ministarku“, „Romea i Juliju“ i „Koštanu“. Tada cela priča prerasta u urnebesnu komediju u kojoj će gledaoci prepoznati sve ono što svakodnevno preživljavaju, čitaju u novinama ili gledaju na televiziji, pa će se na kraju predstave iskreno upitati: da li je sve ovo zaslužilo smeh ili neka druga osećanja? – kaže Vanja Bulić, scenarista predstave „Bitanga u boji“.

Inače, Vanja Bulić je poznat kao autor brojnih pozorišnih komada među kojima su: „Istaknuti umetnik“, „Jače smo od sudbine“, „Rialiti obračun (Sponzoruša)“, a kao scenarista je radio kultni film „Lepa sela lepo gore“ i „Drugo stanje“, napisao je i nekoliko značajnih serija, a autor je i šest književnih dela humorističko-satiričnog sadržaja, među kojima je i „Rupe u glavi“ – knjigu koja je dobila nagradu „Radoje Domanović“, kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini.

Režiju ovog izuzetnog pozorišnog komada potpisuje talentovana Tea Puharić, a izuzetnu glumačku ekipu čine Miloš Đorđević, Maja Šarenac, Milan Čučilović i Tijana Upčev, kao debitantkinja od koje se mnogo očekuje.

Producent predstave je renomirana Agencija Scena, koja iza sebe ima više značajnih pozoriišnih ostvarenja. (danubeogradu.rs)

loading...

Jedan komentar

  1. Sjajno, vredi pogledati…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.