Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam energetike, EcoFair i 112 Expo na Beogradskom sajmu
Sajam energetike, EcoFair i 112 Expo na Beogradskom sajmu
Sajam energetike, EcoFair i 112 Expo na Beogradskom sajmu

Sajam energetike, EcoFair i 112 Expo na Beogradskom sajmu

Tri veoma značajne i aktuelne sajamske manifestacije biće održane na Beogradskom sajmu: 16. Međunarodni sajam energetike, 17. EcoFair i 112 Expo.

Sajam energetike: Snaga prirode

16. Međunarodni sajam energetike, koji se pod sloganom „Snaga prirode“ na Beogradskom sajmu održava od 23. do 25. novembra 2021.

U okolnostima globalne pandemije COVID-19 ova manifestacija može da bude regionalna karika koja nedostaje, da poveže sve naše obaveze, potrebe i mogućnosti u pogledu snabdevanja što je moguće kvalitetnijom i čistijom energijom, uz što je moguće manju štetu po okolinu i nas same.

Sajam energetike 2021. i u izlagačkom i u konferencijskom segmentu uključuje sve tematske podnivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do obogaćivanja, distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa, a akcenat je i na njegovom tržišnom karakteru, odnosno prilici da se predstave i povežu investitori, proizvođači opreme, resorna administracija, finansijske institucije, lokalna samouprava i svi drugi najbitniji činioci koji mogu da doprinesu stabilnosti i afirmaciji ovog životno važnog privrednog sektora.

17. EcoFair

U isto vreme i na istom mestu, od 23. do 25. novembra, održava se 17. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, reprezentativni skup posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz partnerski odnos Privredne komore Republike Srbije.

112 Expo

Konačno, još jedna sajamska manifestacija, takođe u isto vreme i na istom mestu, 42. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 Expo, koji se bavi zaštitom od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu, reagovanjem u vanrednim situacijama, i uopšte bezbednošću i zdravljem na radu, upotpuniće dugoočekivanu sajamsku atmosferu.

Uz pripremljenost, veoma je važna i opremljenost, a o njoj moraju da brinu svi – država, institucije, firme i pojedinci. Moderna manifestacija zasnovana je na novim tehnologijama, najsavremenijim naučnim dostignućima, vrhunskoj opremi i sredstvima. (danubeogradu.rs)