Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 22-26. novembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 22-26. novembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 22. do 26. novembra 2021: moguće je kiša u ponedeljak, utorak i petak, a u sredu i četvrtak oblačno.

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa disajnim i cerebrovaskularnim tegobama. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti glavobolјa, bolovi u mišićima i promenlјivo raspoloženje. Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost. U saobraćaju je neophodan dodatni oprez, pogotovo pre podne.

U ponedeljak u Beogradu, hladno jutro i magla na širem području grada, tokom dana postepeno naoblačenje a popodne i uveče moguća je kiša. Duvaće slab ili umeren južni ili jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti do 6 °C, dok će najviša dnevna biti 11 °C.

U utorak pre podne 6 °C, maksimalno 8; ceo dan hladno, oblačno, uz moguću kišu tokom pre podneva. Vetar umeren, blaga košava.

U sredu pretežno oblačno, ali ne očekuje se kiša; od jedan do sedam stepeni. U pojedinim delovima grada pre podne kratkotrajna magla, a tokom dana duvaće umeren i povremeno jak jugoistočni vetar.

U četvrtak hladno jutro sa maglom na obodima grada, do četiri stepena. Tokom dana pretežno sunčano. Duvaće umeren ili jači vetar. Temperatura do 12 °C.

U petak od šest (pre podne) do 12 °C (maksimalno). Hladno jutro sa kratkotrajnom maglom, oblačno, sa umerenim ili jakim vetrom promenljivog pravca. Mogući su kratkotrajni pljuskovi.

(danubeogradu.rs)