Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 13. i 14. novembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 13. i 14. novembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 13. i 14. novembar 2021: drugi novembarski vikend biće sa hladnijim jutrima, bez kiše, pretežno oblačan.

Vremenska prognoza za subotu

Ujutru će biti hladno, samo četiri stepena, u nižim delovima grada – magla. Tokom celog dana malo i umereno oblačno. Vetar slab ili umeren. Maksimalna temperatura biće 14 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji biće ujutru hladnije, pretežno oblačno ali suvo, a temperatura će biti od osam (Loznica) do 15 stepeni (Niš). Na Zlatiboru do 11 °C, a na Kopaoniku 13 °C sa malo više sunčanih intervala.

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovolјno na hronične bolesnike, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

Vremenska prognoza za nedelju

Jutro će biti hladno (do 7 °C), a dan pretežno oblačan ali bez kiše, uz maksimalnih 13 stepeni. Vetar slab, povremeno jači, a u nižim delovima Beograda – duvaće i jači vetar.

Cela sledeća radna nedelja uglavnom bez kiše (eventualno u utorak), ali sa košavom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.