Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 6. i 7. novembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 6. i 7. novembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 6. i 7. novembar 2021: prvi novembarski vikend biće tmuran i oblačan, u nedelju najverovatnije – bez kiše.

Vremenska prognoza za subotu

Ujutru će biti sedam stepeni, tokom celog dana sa povremenim pljuskovima. Vetar slab. Maksimalna temperatura biće 11 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji biće oblačno i hladno, pretežno kišovito, a ponegde i sa obilnijim pljuskovima. Vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 5. do 7. novembra sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata. Temperatura do 12 stepeni, osim na Zlatiboru (6 °C) i na Kopaoniku (9 °C).

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i psihički nestabilnim osobama. Mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje kod meteoropata. Pojačana pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju

Jutro će biti hladno (do 6 °C), a dan pretežno oblačan ali bez kiše, uz maksimalnih 14 stepeni. Vetar slab, a u nižim delovima Beograda – duvaće umeren vetar.

Cela sledeća radna nedelja uglavnom tmurna, pretežno sa kišom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.