Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eyot u Velikoj sali Doma omladine Beograda
Eyot (foto: Anton Pichur)
Eyot (foto: Anton Pichur)

Eyot u Velikoj sali Doma omladine Beograda

Dom omladine Beograda organizuje koncert grupe Eyot, koji će 16. decembra 2021. u Velikoj sali održati koncertnu promociju albuma „557799“.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision blagajni u DOB-u, po ceni od 1000 RSD. Ulaznice kupljene za koncert najavljen 2. oktobra, koji je odložen zbog bolesti člana benda, važiće za novi termin i nije ih potrebno menjati.

Najnoviji album grupe Eyot dobio je sjajne kritike, našao se među top 10 najprodavanijih džez albuma na Bandcampu i uvršten je na nekoliko zvaničnih Spotify lista. Francuski nacionalni radio mu je posvetio članak na svom sajtu.

Autentični heroji savremene srpske i niške džez muzike zajedno su od 2008: Dejan Ilijić – klavir, Miloš Vojvodić – bubanj, Marko Stojiljković – bas i Slađan Milenović – gitara. Njihova muzika predstavlja eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, čvrsto se oslanjajući na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope, ostvarujući pravu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada. (danubeogradu.rs)