Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Feliks i Doris“ – nova komedija u Madlenianumu
Madlenianum: Feliks i Doris (foto: Milan Đakov)
Madlenianum: Feliks i Doris (foto: Milan Đakov)

„Feliks i Doris“ – nova komedija u Madlenianumu

U Operi i teatru Madlenianum u pripremi je nova dramsko premijera – komedija „Feliks i Doris“ čija je premijera na Maloj sceni 9. decembra 2021.

Pravi pozorišni biser, romantičnu komediju „Feliks i Doris“ američkog pisca Bila Menhofa, režira maher tog žanra, mnogostruko nagrađivana rediteljka Olja Đorđević, koja je ujedno i prevela ovaj komad.

Ova neobična ljubavna priča započinje u knjižari. Feliks radi na kasi, ali veruje da je pisac, iako nijedno njegovo delo nikad nije objavljeno. Doris je „prijateljica noći“, a predstavlja se kao manekenka i glumica, bez obzira na svoje oskudno iskustvo na tim poljima.

Feliks pokreće točak sudbine prijavivši Doris upravitelju njene zgrade, a onda ona biva izbačena na ulicu, bez prebijene pare u džepu. Doris se pojavljuje na pragu Feliksovog stana i počinje ljubavna priča u kojoj oboje saznaju razne stvari jedno o drugom, a mnogo toga i o sebi.

Koliko god da se oboje opiru, kako to biva u najboljim romantičnim komedijama, privlačnost je jača od njih i više nema povratka. Prilagođavanje dva potpuno različita načina života dovodi do brojnih komičnih situacija, a oni polako shvataju da ne mogu jedno bez drugog.

Madlenianum: Feliks i Doris (foto: Milan Đakov)
Foto: Milan Đakov

Neverovatnu Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike Madlenianuma, Vanja Milačić. Njen partner Feliks, neostvareni pisac u komadu, gost je iz Subotice, prvak njihovog teatra, Vladimir Grbić.

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, koreograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knežević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka i koji je bio vredan i kultne ekranizacije, gde su u filmu „The Owl and the Pussycat“, nastalom po tom delu, glavne uloge tumačili Barbara Strejsnd i Džordž Sigal, sigurno će doneti radost na scenu Madlenianuma i postati jedno od omiljenih pozorišnih mesta u teškom vremenu u kojem živimo.

Premijerno, komad „Feliks i Doris“ odigraće se u četvrtak, 9. decembra 2021. od 20, dok reprize možete pogledati 10. i 26. decembra. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.