Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival studentskog filma: Samo u snu
Festival studentskog filma: Samo u snu
Festival studentskog filma: Samo u snu

Festival studentskog filma: Samo u snu

Od 24. do 26. decembra 2021. u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) biće organizovan 19. Festival studentskog filma pod sloganom „Samo u snu“.

U organizaciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti FSF je ove godine posvećen kontekstu snova, sa željom kreacije privremene idealne stvarnosti kroz medijum bioskopske sale.

U saopštenju organizatora navodi se da smo mi „naši snovi – kreatori privremene i idealne stvarnosti, mogućnosti za nova iskustva, zakopana daleko u nesavladivim svetovima naših umova; za nas snovi predstavljaju novu šansu za slobodu, kao što je to slučaj na filmu“.

„Bioskopske sale su prostori za lucidne snove, unutar kojih menjamo identitet, svrhu života i ustaljenu svakodnevnicu. Makar na kratko“, dodaju studenti.

U selekciji reditelja Nemanje Ćeranića, Ivana Ikića i Pavla Vučkovića i producentkinje Martine Krivokapić biće prikazana 24 filma iz najeminentnijih filmskih škola iz Meksika, Rusije, Argentine, Rusije, SAD, Kostarike i drugih, u kategorijama igrani, dokumentarni i animirani film.

Festival studentskog filma – program

Festival studentskog filma: Samo u snu - program

(danubeogradu.rs)