Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Vladimir Stanišić i Miona Barbul
Klarinetista Vladimir Stanišić
Klarinetista Vladimir Stanišić

FMU i Guarnerius nagrađuju: Vladimir Stanišić i Miona Barbul

Klarinetista Vladimir Stanišić, uz klavirsku saradnju Mione Barbul, održaće solistički koncert u Ustanovi Guarnerius u petak, 10. decembra 2021. od 19.00.

Mladi muzičari izvešće atraktivan program koji čine dela Burgmilera, Bramsa i Rote. Ulaz na koncert je slobodan uz obavezne rezervacije putem mejla info@guarnerius.rs ili telefona 069/3612-038, zbog ograničenog broja mesta u sali u Džordža Vašingtona 12.

Ovaj koncert deo je desete sezone ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ i realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Vladimir Stanišić (1997) završio je studije klarineta 2021. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. dr Ognjena Popovića. Tokom dosadašnjeg školovanja postigao je značajne rezultate na takmičenjima. Član je kamernih ansambala i Beogradskih simfoničara sa kojima redovno nastupa. Nastupao je u mnogim gradovima Srbije, kao i u inostranstvu.

Miona Barbul (1989) diplomirala je i završila master studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nataše Mitrović. Osvajala je nagrade na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, kao i nagrade grada Pančeva kao jedan od najboljih studenata toga grada. Kao solista i kamerni izvođač nastupala je širom Srbije i u inostranstvu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.