Naslovna » Izlasci » Akcije » KC Dorćol: Kreativna zima za decu i mlade
KC Dorćol: Kreativna zima za decu i mlade
KC Dorćol: Kreativna zima za decu i mlade

KC Dorćol: Kreativna zima za decu i mlade

Tokom januara i februara 2022. godine, svake subote u Kulturnom centru Dorćol biće održane Kreativne radionice za decu i mlade.

Radionice su potpuno besplatne za sve prijavljene učenike. Ovaj projekat se sastoji iz dva dela i namenjen je mladima uzrasta od 14 do 19 godina.

Radionice imaju za cilj da polaznicima omoguće da se kroz kreativan rad edukuju u oblastima video žurnala i/ili kaligrafije.

Prvi deo projekta obuhvata radionice video žurnala, koje vodi Nemanja Lađić. Na ovim radionicama mladi će imati priliku da dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video arta. Uz pomoć svojih mobilnih telefona naučiće kako da razrade, razviju i izvedu svoje ideje u obliku videa, koji će na kraju programa biti prikazani u okviru galerije KC Dorćol.

Drugi deo projekata obuhvata radionice kaligrafije na kojima će se polaznici upoznati sa kaligrafijom (umetnošću lepog pisanja). Ovog puta program kaligrafije će staviti fokus na izučavanje ćiriličnog pisma i praktičnu primenu stečenog znanja u iscrtavanju stikera, koji najčešće imaju određenu frazu ili kratku izjavu poput: Ćao, Zdravo, Kako si itd. Radionice vodi Jelena Manić.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ovaj projekat omogućiće mladima da nauče neke nove stvari i da svaku subotu provedu u kreativnom radu. Projekat je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Radionice se održavaju u KC Dorćol, na adresi Mike Alasa 48 (donji Dorćol), svake subote od 11.00 do 15.00.

Obavezna prijava na mejl: radionice@kcd.rs (ime, prezime, uzrast).

(danubeogradu.rs)