Naslovna » Izlasci » Kombank dvorana: Koncerti i predstave u decembru 2021.
Kombank dvorana: Koncerti i predstave u decembru 2021. (foto: KD promo)
Kombank dvorana: Koncerti i predstave u decembru 2021. (foto: KD promo)

Kombank dvorana: Koncerti i predstave u decembru 2021.

Kombank dvorana biće tokom decembra 2021. prezauzeta. Pred Novu godinu 2022, najavljeno je nekoliko koncerata, ali i pozorišnih predstava.

Iako je epidemiološka situacija otežala održavanje kulturnih i koncertnih dešavanja tokom prošle godine, uz uvedene mere (zeleni sertifikat i za pojedine događaje besplatne antigenske testove na ulazu), Beograđani će ovog decembra, ipak komotno moći da uživaju u raznovrsnom repertoaru koncerata i ostalih događaja u Kombank Dvorani.

U sklopu turneje „40 godina Orgazma“, koja je bila odložena, u Kombank dvorani će konačno nastupiti Električni orgazam, 9. decembra (20.00).

Kao i svake godine, decembarski koncert Željka Vasića očekuje poklonike njegove muzike tradicionalno, u petak, 10. decembra (20.00). Vasić će se u dobro poznatom maniru opet družiti sa svojom publikom i uz čuvene pop hitove nastale u toku njegove obimne karijere, napraviti dobar uvod u predstojeći vikend.

Vrlo brzo njega će u sličnom maniru svojim koncertnim nastupima zapratiti i Sergej Ćetković, kao i Jelena Tomašević, čiji su nastupi zakazani za 18. i 22. decembar (20.00).

Naime, dok će Tomaševićeva prvi put održati solistički nastup u Kombank dvorani, Ćetković ovoga puta reprizira nastup od 18. novembra kada je publiku razgalio do maksimuma svojim repertoarom i priredio veče za pamćenje, ujedno probivši led nastupom na Velikoj sceni kultnog prostora.

Drugi jesenji koncert održaće Zvonko Bogdan 15. decembra (20.00). Kralj tamburaške muzike još jednom će obeležiti 50 godina od nastanka njegove prve autorske kompozicije koja je odavno postala evergrin – „Ej, salaši na severu Bačke“, 1971.

Kombank dvorana: predstava za decu, „Toska“, mjuzikl…

Kada su u pitanju porodice i najmlađi sugrađani, pravo osveženje na repertoaru je dečija redstava nastala kao adaptacija čuvene bajke „Lepotica i zver„, a koja će biti odigrana u nedelju, 12. decembra, u popodnevnom terminu namenjenom porodicama (15.00). Predstava, nastala po tekstu Stevana Koprivice i režiji Miloša Jagodića, višeslojna je bajka za decu i odrasle koja govori o snazi snova i moći ljubavi u odnosu na materijalne vrednosti, zbog čega je izuzetno aktuelna i danas.

I Big Bend RTS nastupiće kao deo velikog džez spektakla koji će u organizaciji CEBEF-a biti održan 16. decembra od 20.00, u Kombank dvorani. U pitanju je izvođenje čuvene opere „Toska“, koju je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, ali ovoga puta u džez aranžmanu Petera Rajter Šauba.

Kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge – Tosku, Kavaradosija i Skarpiju.

Najnoviji mjuzikl koji će ulepšati prednovogodišnje praznike „Veselo devojačko veče“ reditelja Radeta Vukotića, biće održan prvi put na Velikoj sceni, 23. decembra (20.00). U ovom muzičko-scenskom spektaklu Vukotić „priča priču“ o pet najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih.

Osim interesantnih numera poput „Andrea“, „Apsolutno tvoj“, „Hajde da ludujemo“, „Jutro je“ i mnogih drugh, predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice, u koji su, naravno, upletene i sve druge. U ovom mjuziklu isprepletne su životne priče pet različitih žena, priče o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu i neostvarenosti.

Zbog velikog interesovanja, ovaj mjuzikl će biti na programu i 5. februara.

Još koncerata…

Među koncertima koji nas očekuju tokom decembra su i:

  • prvi solo koncert posle šest godina grupe S.A.R.S... 17. decembar (20.30),
  • humanitarni koncert za obnovu kuća na Baniji (Zoran Predin, Kralj Čačka, Ida Prester, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja… 19. decembar (20.00);
  • solistički koncert Željka Samardžića… 24. decembar (20.00),
  • treći put u KD – Rambo Amadeus i Five Winnetous… 26. decembar (20.00),
  • tradicionalni prednovogodišnji koncert Nikole Vranjkovića… 28. decembar (20.00).

Podsećamo, za događaje do 500 ljudi nije potrebna kovid propusnica, ali se maksimalno poštuje razmak među posetiocima, kao i epidemiološke mere.

Karte za sve događaje su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Tickets-a. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.