Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji
Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji
Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji

Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji

Izdavačka kuća „Kreativni centar“ i ove 2021. godine se uključila u humanitarnu akciju za decu Novogodišnji paketić za osmeh.

Organizator je humanitarna organizacija sa sedištem u Torontu „Mali svet Kanada“.

U okviru ove akcije, koja je u toku, prikupljaju se sredstva za novogodišnje paketiće za decu i mlade iz Srbije, Republike Srpske i s Kosova i Metohije.

Humanitarna organizacija „Mali svet Kanada“ postoji od 2017. godine. Redovno prikuplja sredstva za školovanje talentovanih đaka iz materijalno ugroženih porodica iz Srbije, Republike Srpske i s Kosova i Metohije. Organizacija zasad stipendira 67 učenika i studenata.

Sa idejom da su znanje i obrazovanje najvažniji resursi, članovi organizacije „Mali svet Kanada“ trude se da svojim akcijama pomognu što većem broju dece i da u svoj rad uključe pojedince i firme i iz dijaspore i iz Srbije.

„Kreativni centar“ je 2018. godine bio partner organizacije „Mali svet Kanada“ u humanitarnoj akciji za decu „Zmaj beli knjige deli“, u okviru koje je sedam škola i domova za nezbrinutu decu u Srbiji i Republici Srpskoj dobilo na poklon knjige namenjene srednjoškolcima. Cilj te akcije bilo je oplemenjivanje biblioteka novim sadržajima kako bi se mladi približili pisanoj reči i upoznali sa izdanjima savremenih autora.

Više informacija o organizaciji „Mali svet Kanada“ pronaći ćete na njihovom sajtu.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.