Naslovna » Izlasci » Pozorište » Madlenianum: „Veliki Getsbi“ se vraća na scenu
Madlenianum: "Veliki Getsbi" (foto: Vladimir Nešović)
Madlenianum: "Veliki Getsbi" (foto: Vladimir Nešović)

Madlenianum: „Veliki Getsbi“ se vraća na scenu

Prva nova predstava Madlenianuma u 2022. godini je premijera obnove drame „Veliki Getsbi“ koju je po Ficdžeraldovom romanu napisao Hristo Bojčev.

Premijera ove predstave, u režiji Ane Radivojević Zdravković, izvedena je 18. decembra 2015. godine. Naslovnu ulogu tada je tumačio Ivan Bosiljčić. Predstava je pred punom dvoranom izvođena tri sezone, a od 26. januara 2022. vraća se na scenu Opere i teatra Madlenianum, sa Branislavom Trifunovićem u ulozi Džeja Getsbija. Repriza je 2. februara.

Predstava je prvobitno najavljena za 19. januar. Zbog mogućeg zaražavanja virusom korona dela ansambla predstave „Veliki Getsbi“ uprava pozorišta je odlučila da premijeru obnove pomeri na 26. januar, kada je inače Dan Madlenianuma.

Pozorišna verzija „Velikog Getsbija“ je, zapravo, vrlo intimna postratna ljubavna priča koja zaobilazi raspuštenost glamuroznih proslava u velelepnoj vili novopečenog bogataša Džeja Getsbija. Na sceni se ogoljava namučena duša Getsbija vojnika koji je zbog rata izgubio svoju veliku ljubav, devojku Dejzi.

U drami on čini sve da je vrati u svoj život iako je ona udata za drugog čoveka sa kojim ima i dete. Džej Getsbi čini sve za Dejzi, dajući konačno za nju i svoj život.

Raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar su teren u kojem će publika Madlenianuma uz Branisalva Trifunovića ove sezone gledati i Tamaru Aleksić, Ljubomira Bulajića, Miloša Timotijevića, Borku Tomović/ Daninu Jeftić, Sofiju Juričan, Milana Čučilovića/ Davora Perunovića, Milicu Janketić, Maju Lukić, Vladimira Tešovića, Dunju Mihailović/Sara Cenić, kao i malog francuskog buldoga Kuma.

Ceo repertoar Madlenianuma u januaru 2022. pogledajte na OVOM LINKU.

(danubeogradu.rs)