Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Nova godina 2022: Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

Nova godina 2022: Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom novogodišnjih i božićnih praznika vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja.

Kontrola će se vršiti na svim putnim pravcima, sa posebnim akcentom na otkrivanju saobraćajnih prekršaja: prekoračenje dozvolјene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa u cilјu očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Srbije poginulo je čak 16 osoba, a tokom decembra ove godine poginulo je 12 mladih starosti do 24 godine.

Samo u toku prethodnog vikenda, otkriveno je oko 13.000 saobraćajnih prekršaja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine. Takođe, zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja je isklјučeno više od 1.000 vozača, što je tri puta više u odnosu na isti period 2020. godine.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote. (danubeogradu.rs)