Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Matriks – Uskrsnuća
Novi filmovi u bioskopima: Matriks - Uskrsnuća
Novi filmovi u bioskopima: Matriks - Uskrsnuća

Novi filmovi u bioskopima: Matriks – Uskrsnuća

U sredu, 22. decembra 2021, u nekoliko beogradskih bioskopa biće organizovana srpska premijera naučno-fantastičnog filma „Matriks – Uskrsnuća“.

Kultna franšiza je napokon dobila svoj nastavak. Prikaz distopijske budućnosti u kojoj je čovečanstvo zarobljeno u simuliranoj stvarnosti, očaralo je gledaoce daleke 1999. godine.

Takva simulirana stvarnost oduševila je impresivnim vizuelnim efektima, slojevitom, zahtevnom pričom koja kombinuje filozofiju, religiju, etiku i tehnologiju. „Matriks“ će svojom složenom radnjom, uveliko inspirisanu filozofijom, gledaoce prisiliti na drugačiju vrstu učestvovanja u filmu – na razmišljanje o identitetu, postojanju i moralnim pitanjima koja nikada nisu bila toliko aktualna kao danas, u vremenu u kojem živimo.

Svog „prethodnog“ života u fragmentima se priseća Tomas Anderson, to jest Neo. Pokušava da odgonetne šta mu se dogodilo i ko je on. U tome mu pomaže mladi Morfeus. Ni Triniti praktično ništa ne zna o ranijim zbivanjima u Matriksu. Ali, Neo i Triniti se susreću i uranjaju u još jedno putovanje kroz ovaj virtuelni svet.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Matrix Resurrections / Matriks – Uskrsnuća. Premijera: 22. decembar 2021. Početak prikazivanja u bioskopima: 23. decembar 2021. Dužina trajanja: 148 minuta. Država i godina prikazivanja: SAD / 2021. Žanr: akcija, naučna-fantastika. Uloge: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff. Rediteljka: Lana Wachowski.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.