Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Priča sa zapadne strane
Novi filmovi u bioskopima: Priča sa zapadne strane
Novi filmovi u bioskopima: Priča sa zapadne strane

Novi filmovi u bioskopima: Priča sa zapadne strane

Od četvrtka, 9. decembra 2021, u bioskopima će se prikazivati nova adaptacija istoimenog mjuzikla iz 1957. godine, „Priča sa zapadne strane“.

Ovo je Spilbergova adaptacija kultnog američkog filma u čijem je centru pažnje zabranjena ljubav i rivalstvo između dve tinejdžerske ulične bande različitog etničkog porekla.

Proslavljeni američki reditelj Stiven Spilberg ponovo je radio sa dugogodišnjim saradnikom i dobitnikom Pulicerove nagrade, scenaristom Tonijem Kušnerom.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka, bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Nakon što je osvojila Nagradu Oskar za ulogu Anite u originalnoj verziji „Priča sa zapadne strane“ iz 1961. godine, glumačka diva Rita Moreno vratiće se u rimejku poznatog mjuzikla.

– Nikada, ni u najluđim snovima nisam mislila da ću se više puta vraćati nekom filmu. Ali, kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija! A tek kada je tu i Toni Kušner, mojoj sreći nije bilo kraja – rekla je Moreno, koja igra Valentinu, udovicu Doka, vlasnika radnje u kojoj radi glavni junak filma.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: West Side Story / Priča sa zapadne strane. Početak prikazivanja: 9. decembar 2021. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: mjuzikl. Uloge: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Rita Moreno, Corey Stoll, Bryan D’Arcy James. Reditelj: Steven Spielberg.
(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.