Naslovna » BG svaštara » Promocije » Omiljeni sportovi Srba za klađenje
Omiljeni sportovi Srba za klađenje (foto: Pixabay)

Omiljeni sportovi Srba za klađenje

Sportsko klađenje jeste već dugo vremena, voleo to neko ili ne, jedan od nazastupljenijih vidova razbibrige prosečnog stanovnika Srbije.

Da ne ulazimo u to da li je to dobro ili ne, ovo je nešto što je potvrđeno kroz razna sociološka istraživanja i studije, a iz ličnog iskustva mnogi od vas mogu da potvrde ovu tvrdnju.

Srbija ima izuzetno razvijenu industriju igara na sreću sa mnogim brendovima koji su poznati ne samo na nacionalnom, već i međunarodnom niviou. Ukoliko posetite ovu veb stranicu možete videti sve najrelevantnije i najbitnije kladionice u zemlji. Poprilično smo sigurni da ste posetili makar jednu od navedenih.

Sada dolazimo do pitanja koji su sportovi u žiži interesovanja kladioničara? Kao jedna od najsportskijih nacija na svetu, volimo manje-više svaku sportsku aktivnost, ali ipak, pojedine su nam milije od ostalih. U narednim redovima ćemo predstaviti koji su sportovi kladioničarima u fokusu.

Fudbal

Naravno, broj jedan je najzanimljivija sporedna stvar na svetu. Iako realno ne možemo da se podičimo sa nekim mega uspesima kao zemlja u poslednje dve decenije, fudbalski tipovi su nam dominantni na listićima.

Praktično 90% svih tiketa su sačinjeni samo od fudbala. Engleska Premijer Liga, Serija A, španska La Liga, Bundesliga i mnogi drugi nacionalni šampionati, kao i kontinentalna takmičenja su nešto što skoro svako prati.

Tako da je ovaj procenat i normalan kada pogledamo sve ovo malo bolje. Medijski je fudbal najviše i zastupljen i najviše vremena se prikazuje na televiziji, tako da je najpopularniji.Promo

Košarka

Osvojili smo sve u košarci kroz istoriju, a sada trenutno imamo najbolje igrače Evrope i NBA, tako da nije čudno što se dosta ljudi kladi na Evroligu, Evrokup i NBA. Plus, minus, hendikep kec, sve više i više se po kladionicama čuju ovi termini što je i normalno.

Isto tako, ljudima je basket jedna od omiljenijih zanimacija i dosta njih odigra upravo tiket zbog toga, ali i da bi sebi dala malo akcije dok posmatra omiljeni sport.

Tenis

Novak Đoković je izazvao revoluciju ne samo na nivou Srbije već cele planete. Nole je postao, uz svo dužno poštovanje prema drugima, najbolji igrač svih vremena i polako pravi rezultate koje verovatno niko nikada neće moći da stigne.

Samim tim što je zbog njegovih uspeha postao maltene domaći sport i opšte prisutan u medijima, tenis je postao privlačan za mnoge kladioničare, bili oni profesionalci ili amateri.

Američki fudbal

Iako ovo deluje čudno, NFL je odmah iza gorepomenutih sportova. Sport koji je u Sjedinjenim Američkim Državama ubedljivo broj jedan, u poslednjih nekoliko godina doživeo je fantastičan uzlet i kod nas.

Većina kladioničara zna ko su Tom Brejdi, Patrik Mahoms ili Aron Rodžers, a veliki deo sportske populacije zna da nedeljom uveče sedne i pogleda poneku utakmicu ovog nadasve interesantnog sporta.

***

U globalu, ovo su sportovi koji su najučestaliji na tiketima kladioničara širom Srbije. Naravno da tu ima i drugih, kao što su rukomet, hokej ili MMA, ali fudbal, košarka, tenis i NFL su najdominantniji u ovom trenutku.

Ipak, kako se sve brzo menja u današnje vreme, ne bi smo se iznenadili da se ovaj odnos promeni u budućnosti.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.