Naslovna » Porodica » Deca » Prvi model nastave od 27. decembra 2021.
Osnovne i srednje škole - model nastave (ilustracija: Pixabay)
Osnovne i srednje škole - model nastave (ilustracija: Pixabay)

Prvi model nastave od 27. decembra 2021.

Od ponedeljka, 27. decembra 2021, u osnovnim i srednjim školama primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno.

Tako je odlučio Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ova odluka se ne odnosi na osnovne i srednje škole u AP Vojvodina, u kojima je juče završeno prvo polugodište.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 16. decembra do 22. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 885 (0,11%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 3 (0,01%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 55 (0,14%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 14 (0,03%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana. (danubeogradu.rs)