Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji u Beogradu, 10-12. decembar 2021.
Sportski događaji u Beogradu: Aerobik hepening (foto: Pixabay)
Sportski događaji u Beogradu: Aerobik hepening (foto: Pixabay)

Sportski događaji u Beogradu, 10-12. decembar 2021.

Tokom vikenda, od 10. do 12. decembra 2021, biće održana sportska takmičenja u Beogradu – Aerobik hepening i Trofej Beograda u streljaštvu.

Aerobik hepening

Savez za rekreaciju i fitnes Beograda će 10. decembra od 12.00, uz poštovanje mera za sprečavanje širenja pandemije virusa korona, realizovati program Aerobik hepening, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Ova manifestacija se inače održava prvog vikenda u decembru u sali Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu, ali će ove godine zbog situacije sa virusom korona Aerobik hepening biti održan u sportckoj sali Doma učenika „Patrijarh Pavle“, Zdravka Čelara 14.

SRFB će ovaj program realizovati zajedno sa studentima rekreacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Streljaštvo

Streljački savez Beograda će 11. i 12. decembra organizovati 46. internacionalno prvenstvo Beograda, gde će se više od 270 strelaca iz 11 zemalja nadmetati za medalje u „Belekspocentru“, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Osim srpskih strelaca, prijavljeni su i takmičari iz BiH, Bugarske, Hrvatske, El Salvadora, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Ukrajine.

U subotu, 11. decembra, biće održan „Trofej Beograda“, pod pokroviteljstvom gradskog Sekretarijata za sport i omladinu, u konkurenciji juniorki, juniora, seniorki i seniora u gađanju vazdušnom puškom i pištoljem. Najuspešniji dobijaju specijalne diplome i medalje.

„Velika nagrada Beograda“ u istim disciplinama na programu je u nedelju, 12. decembra. Svi takmičari učestvovaće u jedinstvenoj, seniorskoj konkurenciji. Pobednici u svakoj od četiri discipline biće nagrađeni zlatnom statuom „Beogradski pobednik“. Isti trofej, ali srebrni i bronzani dobiće i osvajači drugih, odnosno trećih mesta, navodi se u saopštenju.

Na takmičenju će srpski asovi biti predvođeni osvajačima olimpijskih medalja u Tokiju Damirom Mikecom (pištolj) i Milenkom Sebićem (puška), zatim Andreom Arsović (puška), Zoranom Arunović (pištolj). Na listi gostiju iz inostranstva su imena vrhunskih takmičara, između ostalih nadmetaće se Ištvan Peni (Mađarska), aktuelni evropski prvak vazdušnom puškom, kao i prvakinja planete vazdušnim pištoljem Ana Korakaki (Grčka).

„Trofej Beograda“ u subotu počinje u 9.00, a finalna takmičenja su na programu u 13.30 – puška, muškarci, u 15.30 – puška, žene, u 17.30 – pištolj, žene i u 19.00 – pištolj, muškarci. U juniorskoj kategoriji nema finala, konačan plasman se proglašava na osnovu kvalifikacionog dela takmičenja.

Satnica „Velike nagrade Beograda“ je slična takmičenju „Trofej Beograda“, uz izmenjen redosled finala: u 13.30 – puška, muškarci, u 15.30 – puška, žene, u 17.30 – pištolj, muškarci i u 19.00 – pištolj, žene.

(Beoinfo)