Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 13-17. decembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza, 13-17. decembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 13. do 17. decembra 2021: sneg i susnežica u ponedeljak, četvrtak i petak; maksimalno četiri stepena.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

U ponedeljak u Beogradu povremeno će padati slab sneg. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 1 °C. Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje.

U utorak temperatura skoro ista tokom celog dana: pre podne 0, maksimalno 2 °C; pre podne magla u pojedinim delovima grada, ceo dan hladno, oblačno, ali bez padavina. Vetar umeren, povremeno jači, severozapadni.

U sredu potpuno oblačno; -1 °C pre podne. U pojedinim delovima grada pre podne kratkotrajna magla i mraz, a tokom dana duvaće umeren i povremeno jak vetar, promenljivog pravca. Neće biti padavina. Najviša dnevna temperatura: 2 °C

U četvrtak oblačno sa mogućom kišom, susnežicom i snegom. Vetar slab ili umeren, zapadni. Temperatura od -2 stepena pre podne do maksimalna 3 °C tokom dana.

U petak od jedan (pre podne) do 4 °C (maksimalno). Hladno jutro sa kratkotrajnom maglom na obodima grada, oblačno, sa umerenim ili jačim vetrom promenljivog pravca. Tokom dana povremeno će padati kiša, susnežica pa i sneg.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.