Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 27-31. decembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 27-31. decembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 27. do 31. decembra 2021: kiša do srede, a onda prestanak padavina, razvedravanje i porast temperature.

Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

Sunce izlazi u 7.15, a zalazi u 16.03 (ponedeljak), 16.04 (utorak), 16.05 (sreda), 16.06 (četvrtak), 16.07 (petak).

U ponedeljak u Beogradu ujutru i pre podne kiša. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, do dva stepena. Krajem dana prestanak padavina.

Ako putujete van Beograda… U toku jutra i prepodneva na severu Bačke i Banata padaće kiša koja će se ponegde lediti pri tlu. Toplije vreme usloviće otapanje snežnog pokrivača u planinskim predelima do 1500 m nadmorske visine. Istovremeno, na Kopaoniku se očekuje sneg.

U utorak temperatura skoro ista tokom celog dana: pre podne dva, maksimalno 5 °C; ceo dan hladno i oblačno, a u pojedinim delovima grada moguća je povremena kiša. Vetar slab, istočni.

U sredu rano ujutru oblačno sa kišom uz samo 2 °C. Tokom dana razvedravanje, a duvaće slab severozapadni vetar. Do popodneva pretežno sunčano, a uveče ponovo kiša. Najviša dnevna temperatura: 9 °C.

U četvrtak za nijansu toplije, pre podne magla, ceo dan promenljivo oblačno. Vetar umeren, severozapadni. Temperatura od 4 °C pre podne do maksimalnih 11 °C sredinom dana.

U petak, poslednjeg dana 2021. godine, od šest (pre podne) do 12 °C (maksimalno). Hladno jutro sa kratkotrajnom maglom na obodima grada; oblačno, sa umerenim severozapadnim vetrom. Neće biti padavina, ali će biti sunčanih intervala tokom dana. Uveče, za doček Nove godine, oblačno, oko 6 °C.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.