Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 1. i 2. januar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 1. i 2. januar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 1. i 2. januar 2022: prvi vikend 2022. biće bez padavina, malo ili umereno oblačno.

Vremenska prognoza za subotu, 1. januar 2022.

U novogodišnjoj noći biće bez padavina, uz temperaturu od sedam stepeni do tri ujutru, a od tri do šest ujutru biće od šest do 4 °C.

Sunce izlazi u 7.15, a zalazi u 16.08.

Ujutru će u Beogradu biti hladnije, od pet do sedam stepeni; tokom celog dana malo i umereno oblačno. Duvaće slab severni ili severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće 14 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji jutro će biti hladnije. Temperatura od jedan na Kopaoniku do 16 °C u Negotinu. Očekuje se pretežno sunčano vreme u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima biti umereno oblačno; slaba kratkotrajna kiša očekuje se samo u oblasti Homolja.

Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna.

Vremenska prognoza za nedelju, 2. januar 2022.

Sunce izlazi u 7.15, a zalazi u 16.09.

Vreme skoro isto kao u subotu: jutarnja temperatura će biti do sedam stepeni, a maksimalna dnevna 14 °C. Tokom dana će biti dužih sunčanih intervala. Vetar slab, severozapadni.

U ponedeljak i utorak povećana oblačnost, ali bez padavina.

(danubeogradu.rs)