Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. decembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Pixabay)
Vremenska prognoza (foto: Pixabay)

Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. decembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 11. i 12. decembar 2021: drugi decembarski vikend – pravi kasnojesenji: hladno, kiša, susnežica, sneg.

Vremenska prognoza za subotu

Ujutru će u Beogradu biti baš hladno, najviše dva stepena, a tokom celog dana tmurno i oblačno, uglavnom sa kišom. Duvaće slab južni ili jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće 4 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji biće ujutru veoma hladno – oko nule, oblačno i tmurno, a maksimalna temperatura će biti od četiri do šest stepeni; na Zlatiboru do -1 °C, a na Kopaoniku -2 °C. I u subotu i u nedelju – padaće sneg.

Očekivana biometeorološka situacija može uzrokovati izvesne tegobe kod mentalno nestabilnih bolesnika, asmatičara i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata mogući su glavobolјa i neraspoloženje. Oprezno u saobraćaju, pogotovo u planinskim predelima.

Vremenska prognoza za nedelju

Jutro će biti hladno (0 °C), a dan tmuran i oblačan sa snegom (moguće stvaranje snežnog pokrivača), uz maksimalna dva stepena. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni.

U ponedeljak – skoro isto vreme kao i u nedelju.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.