Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija sa gostima nastavlja koncertnu sezonu 2021/22.
Beogradska filharmonija (foto: Marko Đoković)
Beogradska filharmonija (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija sa gostima nastavlja koncertnu sezonu 2021/22.

Beogradska filharmonija je spremna za drugi deo koncertne sezone koju nastavlja u petak, 14. januara 2022. od 20.00, u Kolarčevoj zadužbini.

Na ovom koncertu predstaviće se španski dirigent Džaume Santonja zajedno sa pijanističkom zvezdom Andrejom Korobejnikovim, a na programu su dela Rahmanjinova, Šostakoviča i Sibelijusa.

Nakon praznične pauze tokom koje je priredila aktivnosti poput popularnog novogodišnjeg izazova uz poziv na kućno muziciranje i YouTube premijere programa za decu, Beogradska filharmonija nastavlja koncertnu sezonu petkom uveče na Kolarcu.

Svež početak rezervisan je za predstavljanje novih zvezdi poput mladog i perspektivnog dirigenta Džaumea Santonje. Nekadašnji perkusionista, danas je traženo dirigentsko ime, a sa Beogradskom filharmonijom izvodi repertoar koji otvara „Ostrvo smrti“ Rahmanjinova, a zatvara Prva simfonija Sibelijusa.

Centralno mesto programa pripada pijanisti blistave karijere, Andreju Korobejnikovu, jednom od vodećih umetnika današnjice poznatom po neobičnim interpretacijama. Jedinstveni osećaj za instrument i bravurozno tehničko majstorstvo pokazaće u vedrom Koncertu br. 2 za klavir i orkestar, Šostakoviča.

Pijanista impresivne biografije i širokih interesovanja, redovno sarađuje sa najvećim dirigentskim imenima uz dugačku listu prvorazrednih svestkih orkestara na koju se upisuje i Beogradska filharmonija.

Ulaznice za koncert su u prodaji na filharmonijskoj biletarnici kao i online, a od nedavno je uvedena novina da se svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu mogu kupiti ulaznice za sve filharmonijske koncerte koji su zakazani za naredni mesec. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.