Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Besplatan sedmodnevni odmor za prvu grupu štićenika Sigurne kuće Beograd
Besplatan odmor za štićenike Sigurne kuće Beograd (foto: Pixabay)
Besplatan odmor za štićenike Sigurne kuće Beograd (foto: Pixabay)

Besplatan sedmodnevni odmor za prvu grupu štićenika Sigurne kuće Beograd

Prva grupa štićenika Sigurne kuće Beograd boraviće nedelju dana u jednom od objekata Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda.

Ovim je i praktično počela primena nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između ove ustanove i Sigurne kuće.

Žrtvama porodičnog nasilja koji su utočište pronašli u Sigurnoj kući Beograd obezbeđeni su sedmodnevni besplatni smeštaj i hrana.

Ovaj odmor trebalo bi da im pomogne da iza sebe ostave bar deo ružnih uspomena, naglašavaju iz Centra, i dodaju da će trinaest žena iz grupe moći da uživaju u uređenim stazama za šetnju i raznim rekreativnim aktivnostima, dok će se o najmlađim gostima brinuti animatori, koji će se potruditi da im svakodnevno otkriju neku od brojnih edukativno-zabavnih avantura.

Centar dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda poseduje sedam odmarališta na Tari, Goču, Rudniku, Avali, Divčibarama, u Aranđelovcu i Brusu.

Većina raspolažu i terenima za male sportove (fudbal, košarka, rukomet i odbojka), trim stazama sa spravama za vežbanje, a osim izleta po prelepoj okolini, moguće su i organizovane posete zanimljivim istorijskim lokalitetima. (danubeogradu.rs)