Naslovna » Izlasci » Film » DOB: Premijera filmova polaznika radionice Ateljea Varan
DOB: Premijera filmova polaznika radionice Ateljea Varan
DOB: Premijera filmova polaznika radionice Ateljea Varan

DOB: Premijera filmova polaznika radionice Ateljea Varan

Premijera filmova polaznika radionice Ateljea Varan biće organizovana u subotu, 29. januara 2022. od 18.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Polaznici radionice prestižne francuske škole dokumentarnog filma Atelje Varan, koja je tokom prethodna dva meseca održana u Domu omladine Beograda (DOB), premijerno će publici predstaviti svoje filmove.

Radionica Ateljea Varan, čuvene dokumentarne škole filma, koja neguje „cinéma verité“ pravac dokumentarnog filma, a koju je osnovao čuveni Jean Rouch, otac antropološkog i etnološkog filma, prvi put je održana 1980. godine u Parizu.

Za najznačajniju radionicu dokumentarnog filma, koja je po četvrti put organizovana u Srbiji, prijavila su se 54 kandidata iz celog regiona.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Nakon dva kruga intervjua odbrano je 10 učesnika: Mina Vavan iz Subotice, Zoja Čvoro iz Banja Luke, Ilija Zeković iz Bara, Hana Rastoder iz Podgorice, Filip Lafazanovski iz Skoplja, Zvonimir Grujić iz Zagreba, Isidora Bulatović iz Kragujevca, Maja Milić iz Beograda, Uroš Bačinić iz Beograda i Danilo Stanimirović iz Požarevca.

Oni su tokom intenzivnog sedmonedeljnog kursa podeljenog u dve faze snimali svoje kratke autorske dokumentarne filmove koji će biti predstavljeni Beograđanima.

Ulaz na projekcije je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...