Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi festival „Umetnost i ljudska prava“ pod sloganom „Umetnost u akciji“
Drugi festival "Umetnost i ljudska prava": Amaranta Osorio - Ono što nisam rekla (foto: Suzon Fuks)
Drugi festival "Umetnost i ljudska prava": Amaranta Osorio - Ono što nisam rekla (foto: Suzon Fuks)

Drugi festival „Umetnost i ljudska prava“ pod sloganom „Umetnost u akciji“

Dah teatar realizuje drugi festival „Umetnost i ljudska prava“ u Srbiji od 24. do 27. februara 2022. pod sloganom „Umetnost u akciji“.

Manifestacija je zamišljena kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava, prava svih živih bića kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Ovogodišnje izdanje ima podnaslov „Umetnost u akciji“ jer je cilj organizatora da podstakne i osnaži građane/ke da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim zajednicama, da se umetnici i branitelji ljudskih prava povežu između sebe ali i sa širom zajednicom. Festival uključuje pojedince i organizacije koji rade na međunarodnoj sceni i u našoj zemlji, komunicira sa građanima/kama, oživljava zajednice i povezuje različitosti.

Na programu su: radionice, instalacija, predstave, koncerti, razgovori, konferencija „Umetnost i kultura u afirmisanju ljudskih prava“, filmska premijera i promocije knjige.

Učesnici festivala dolaze u Beograd iz Španije, Izraela, Crne Gore, Kosova, Irske i Srbije, a onlajn će se predstaviti umetnici iz Irana, Belgije i Brazila.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK „Parobrod“, galerija N.eon, Dorćol Platz, Mestašce, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Krokodil i Narodno pozorište u Beogradu uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Program festivala pogledajte OVDE.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.