Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Josipa Lisac 14. maja u Kombank dvorani
Josipa Lisac (foto: Live Production)
Josipa Lisac (foto: Live Production)

Josipa Lisac 14. maja u Kombank dvorani

Muzička diva Josipa Lisac vraća se pred beogradsku publiku, koja ju je uvek euforično dočekivala, koncertom 14. maja 2022. od 20.30 u Kombank dvorani.

Proslavljena umetnica je, prethodnih godina, izuzev prošle, zbog pandemije, koncerte u srpskoj prestonici održavala, tradicionalno, u februaru, na Dan zaljubljenih, ujedno i na svoj rođendan, a sada će, izvodeći vanvremenske numere na specifičan način, obogatiti koncertnu ponudu Beograda u prolećnim danima.

Josipa će u Kombank dvoranu doći pet meseci posle rasprodatog decembarskog koncerta u zagrebačkom Lisinskom. Ubrzo zatim, za doček pravoslavne Nove godine, 13. januara, zablistala je u novosadskoj Sinagogi, na koncertu koji je, takođe, rasprodat, i to za svega nekoliko časova.

Beograđane će još jednom podsetiti na antologijski značaj njenog debitanstkog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, gde su zabeležene nezaboravne „O jednoj mladosti“, „Srela sam se s njim“, „Ležaj od suza“, kao i na sve ostalo što joj je utemeljilo pozicije na regionalnoj sceni – „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Danas sam luda“…

Josipa, koja je koncertom u Lisinskom obeležila 30 godina od smrti od odlaska životnog partnera i autora ključnih numera u karijeri, Karla Metikoša, ističe da su te nezaboravne pesme „njihova deca“:

„Karlova smrt se dogodila 10. decembra 1991, ali je on meni ostavio ogromnu muzičku baštinu. I danas je promovišem, nastavljam, živim, ne dam“.

O periodu pandemije kaže:

„Samoizolaciju sam podnosila sjajno. Volim da budem sama sa sobom u društvu, pa mi to, nekako, nije teško palo. U stvari, i živim u samoizolaciji. Imam mnogo prijatelja, nisam nedruštvena, ali, kad sam kod kuće, to su mi trenuci odmora“.

Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac 14. maja koštaju 2.500 i 2.900 i 3.300 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni Kombank dvorane, i putem „Tiketsa“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.