Naslovna » BG servis » Linija EKO 2 od 24. januara 2022.

Linija EKO 2 od 24. januara 2022.

Od ponedeljka, 24. januara, uspostavlja se nova linija oznake EKO 2 na relaciji „Dorćol (SRC Milan Gale Muškatirović)“ – „Beograd na vodi“.

Na osnovu strateškog opredeljenja Grada Beograda da se u narednom periodu modernizuje vozni park JKP „GSP Beograd“ nabavkom novih vozila na električni pogon, kao i pogonom na komprimovani gas, u proteklom periodu završena je nabavka novih deset vozila na električni pogon.

U skladu s navedenim, Sekretarijat za javni prevoz je, u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom Univerziteta u Beogradu i prevoznikom JKP „GSP Beograd“, odredio elemente i trasu nove linije JLPP sa vozilima na električni pogon u najužoj centralnoj zoni grada.

Uspostavljanjem nove EKO linije stvoreni su preduslovi za ukidanje autobuske linije 22A.

Trasa nove linije JLPP oznake EKO 2 je: SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Tadeuša Košćuška – Pjarona de Mondezira – Uzun Mirkova – Studentski trg – Vase Čarapića – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Trg Slavija – Nemanjina – Balkanska – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Beograd na vodi.

Pored postojećih, na liniji će biti u uspostavljena i nova stajališta:

  • „Solunska“ – u Tadeuša Košćuška;
  • „Cara Uroša“ – u Uzun Mirkovoj;
  • „Savski most“ – u Bulevaru Vudroa Vilsona;
  • „Savski park“ – u Bulevaru Vudroa Vilsona;
  • „Studentski trg“ – u Uzun Mirkovoj;
  • „Kalemegdan“ – u Pjarona de Mondezira.

Na liniji će raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.