Naslovna » Izlasci » Festivali » Sedmi novogodišnji Mrnjau fest
Novogodišnji Mrnjau fest
Novogodišnji Mrnjau fest

Sedmi novogodišnji Mrnjau fest

U subotu i nedelju, 22. i 23. januara 2022, klub ljubitelja mačaka Le PETit po sedmi put priređuje tradicionalni beogradski novogodišnji Mrnjau fest.

Na programu su veliko međunarodno takmičenje mačaka, udomljavanje maca i drugi sadržaji za sve ljubitelje životinja.

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali samo Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole.

Glavni program čini zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.

Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, mančkin, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge. Najlepše od najlepših maca će proglasiti sudije iz Poljske, Nemačke, Rumunije, Mađarske i Srbije.

Mrnjau fest tradicionalno ima na programu i udomljavanje mačaka. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući mačke koje su prošle veterinarske preglede, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu.

Pored ovoga tu je i sajam, a sve će biti održano u hotelu Jugoslavija (Bulevar Nikole Tesle 3). Takmičenje mačaka je od 10.00 do 18.00, udomljavanje mačaka je od 11.00 do 17.00.

Cena ulaznica je 300 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

2 komentari

  1. Bravo super dogadjaj!
    Nadam se da ce dosta maca biti udomljeno.

  2. Divno, srecno sa udomljavanjem !