Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 10-14. januar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 10-14. januar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 10. do 14. januara 2022: prva dva dana sa povremenim slabim snegom a onda ledeni ali sunčani dani.

Pobolјšanje biometeorološke situacije pogodovaće hronično obolelim i osetlјivim osobama, ali i dalјe mogu osećati izvesne tegobe. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija, pogotovo tokom ponedeljka i utorka zbog snega, ali i cele nedelje pre podne zbog poledice i magle.

Sunce izlazi u 7.14, a zalazi u 16.17 (ponedeljak) i 16.18 (utorak); u sredu izlazi u 7.13, a zalazi u 16.19, 16.20 (četvrtak) i 16.22 (petak).

U ponedeljak u pojedinim delovima Beograda povremeno će padati sneg slabog do umerenog intenzitet. Duvaće slab severni ili severozapadni vetar. Dnevna temperatura od -2 do -1 °C.

Ako putujete van Beograda… u skoro celoj Srbiji povremeno će padati sneg, osim u nekim delovima Vojvodine gde se očekuje ledena kiša. Razvedravanje, ali ne i toplije vreme, meteorolozi predviđaju od srede. Temperatura neće biti veća od pet stepeni. Na Kopaoniku i Zlatiboru sneg i magla do srede, a onda razvedravanje, dok će temperatura tokom noći padati i do -15 °C.

U utorak pre podne i tokom dana u Beogradu povremeno će padati slab sneg. Temperatura od -1 do 1 °C. Vetar slab, severozapadni. Uveče razvedravanje.

U sredu promenljivo oblačno, bez padavina, ali veoma hladno sa temperaturom od -5 do 2 °C. Duvaće umereni zapadni ili severozapadni vetar. Tokom noći i do minus devet stepeni.

U četvrtak pre podne još hladnije sa mrazom, oko -10 °C. Vetar umeren, severozapadni. Tokom dana sa dužim sunčanim intervalima, ali sa najvišom temperaturom -4 °C.

U petak blagi porast temperature: od minus osam (pre podne) do 2 °C (maksimalno). Ledeno jutro sa kratkotrajnom maglom i mrazom zameniće pretežno sunčan dan, sa umerenim severozapadnim vetrom. Meteorolozi ne očekuju padavine ni tokom vikenda.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.