Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 3-7. januar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 3-7. januar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 3. do 7. januara 2022: do srede visoke temperature za ovo doba godine, a onda kiša i zahlađenje.

Relativno povolјne biometeorološke prilike mogu doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Smanjenje radne sposobnosti, glavobolјa i nesanica moguće su meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima. U saobraćaju je potrebna izvesna opreznost, pogotovo pre podne zbog magle.

Sunce izlazi u 7.16, a zalazi u 16.10 (ponedeljak), 16.11 (utorak), 16.12 (sreda), 16.13 (četvrtak); u petak izlazi u 7.15, a zalazi u 16.14.

U ponedeljak u Beogradu pre podne do sedam stepeni, a na obodima grada kratkotrajna magla. Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar. Dnevna temperatura do četrnaest stepeni.

Ako putujete van Beograda… U toku jutra i prepodneva moguća je magla. Toplije vreme biće u svim delovima zemlje, a biće promenljivo oblačno i bez padavina do srede. Najniže temperature očekuju se na Kopaoniku, a najviše – do 16 stepeni u Vojvodini. Takvo vreme zadržaće se do srede.

U utorak vreme slično kao prethodnog dana: pre podne sedam, maksimalno 16 °C; ceo dan promenljivo oblačno, ali i sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab, istočni i jugoistočni.

U sredu rano ujutru moguća kratkotrajna magla u nižim predelima Beograda, uz čak 10 °C. Tokom dana razvedravanje, a duvaće slab jugoistočni vetar. Pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura: 18 °C.

U četvrtak nagli pad temperature: pre podne samo četiri stepena, do maksimalnih 7 °C sredinom dana. Vetar umeren, severozapadni. Tokom dana oblačno sa kišom.

U petak od jedan (pre podne) do 7 °C (maksimalno). Hladno jutro sa kratkotrajnom maglom; oblačno, sa umerenim severozapadnim vetrom. Meteorolozi ne očekuju padavine tokom dana. Uveče naoblačenje i pad temperature, pa je moguć i mraz.

(danubeogradu.rs)