Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 31. januar – 4. februar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza, 31. januar – 4. februar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 31. januara do 4. februara 2022: biće hladno; u utorak i sredu padaće sneg, a u četvrtak kiša i susnežica.

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika, a naročito na astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropate mogu osetiti nervozu, poremećaj sna i reumatske bolove. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Sunce izlazi / zalazi: 6.59 / 16.45 (ponedeljak); 6.57 / 16.46 (utorak); 6.56 / 16.47 (sreda); 6.55 / 16.49 (četvrtak); 6.54 / 16.50 (petak).

U ponedeljak u Beogradu hladno, promenljivo oblačno. Tokom dana oblačno sa maksimalnom temperaturom do 10 stepeni. Vetar slab ili umeren severoistočni. U kasnijim večernjim satima očekuje se prvo susnežica, pa sneg.

Ako putujete van Beograda… u utorak, sredu i četvrtak hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak, i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlјe. U nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od pet do 15 cm, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više. Na severu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg.

U utorak u toku noći temperatura će pasti na nulu i padaće sneg. Pre podne i po podne oblačno, ali bez padavina, a predveče blago razvedravanje. Temperatura od 1 do 3 °C. Vetar umeren, severozapadni. Uveče od 0 do -2 °C.

U sredu jutro hladno sa temperaturom oko -1 °C, pa se u nižim delovima grada očekuje mraz i na obodima magla. Duvaće umeren zapadni ili severozapadni vetar. Tokom dana će biti oblačno, sa povremenim sunčanim intervalima, a popodne je moguća i kiša ili susnežica. Najviša dnevna temperatura do četiri stepena.

U četvrtak hladno, vetar umeren, severozapadni. Tokom dana pretežno oblačno, a u pojedinim delovima grada moguća je kiša. Najviša temperatura 6 °C.

U petak malo i umereno oblačno. Temperatura od 1 do 7 °C. Duvaće slab severoistočni vetar, a padavine se ne očekuju.

(danubeogradu.rs)