Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 22. i 23. januar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza za vikend, 22. i 23. januar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 22. i 23. januar 2022: četvrti januarski vikend biće hladan, a u subotu će padati sneg u Beogradu.

Vremenska prognoza za subotu, 22. januar 2022.

Sunce izlazi u 7.07, a zalazi u 16.32.

Ujutru će u Beogradu biti oblačno, hladno, sa mrazom. Vetar jači, severozapadni. Najniža temperatura će biti -3, a najviša dnevna biće 1 °C. Do ranih popodnevnih časova padaće sneg, a predveče se očekuje prestanak padavina i blago razvedravanje.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji će jutru biti hladno, od -16 na Kopaoniku do -2 °C u Negotinu. Padaće sneg uz stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće jak, severozapadni vetar.

Očekivana biometeorološka situacija izazivaće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje. I dalјe se preporučuje povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 23. januar 2022.

Sunce izlazi u 7.06, a zalazi u 16.33.

Tokom noći temperatura će pasti i do minus osam stepeni, jutarnja će biti minus tri, a maksimalna dnevna 1 °C. Ujutru mraz, a tokom dana će biti malo i umereno oblačno, bez padavina. Duvaće umeren, povremeno jak vetar sa severozapada.

U ponedeljak skoro isto vreme kao i u nedelju, a u utorak – sneg.

(danubeogradu.rs)