Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 29. i 30. januar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Ljubomir Žarković / Unsplash)
Vremenska prognoza (foto: Ljubomir Žarković / Unsplash)

Vremenska prognoza za vikend, 29. i 30. januar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 29. i 30. januar 2022: poslednji januarski vikend biće hladan sa povremenim snegom i ledenom kišom.

Vremenska prognoza za subotu, 29. januar 2022.

Sunce izlazi u 7.00, a zalazi u 16.42.

U toku noći između petka i subote u Beogradu će povremeno padati sneg. Pre podne – razvedravanje, a tokom dana će biti pretežno oblačno, bez padavina. Vetar umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti nula, a najviša dnevna biće 5 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji će biti pretežno oblačno, od -7 na Kopaoniku do 6 °C u Loznici. Na planinama će padati sneg. Duvaće umeren, severozapadni vetar. Predveče se i u Vojvodini očekuje slab i povremen sneg.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti kardiovaskularni, cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolјu i bolove u kostima. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Vremenska prognoza za nedelju, 30. januar 2022.

Sunce izlazi u 6.59, a zalazi u 16.43.

Tokom noći temperatura će pasti na nulu, u pojedinim delovima grada padaće slab sneg. Jutro će biti hladno sa temperaturom od 1 do 3 °C, sa mrazom. U toku dana promenljivo oblačno sa mogućom povremenom ledenom kišom. Maksimalna dnevna biće 10 °C. Duvaće umeren ili jak vetar sa severozapada.

U ponedeljak do 11 stepeni bez padavina, a u utorak opet pad temperature i sneg.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.