Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. januar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. januar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 8. i 9. januar 2022: drugi vikend 2022. biće hladan, a tokom oba dana padaće susnežica ili sneg.

Vremenska prognoza za subotu, 8. januar 2022.

U toku noći između petka i subote (7/8. januar) biće oblačno sa snegom.

Sunce izlazi u 7.15, a zalazi u 16.15.

U subotu će u Beogradu biti hladno, od minus jedan do jedan stepen; već tokom noći formiraće se tanji snežni pokrivač. Tokom celog dana padaće susnežica ili sneg. Duvaće slab severozapadni vetar.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji jutro će biti hladno. Temperatura od minus četiri na Kopaoniku do 1 °C u Negotinu. Padaće sneg: u nižim krajevima uz formiranje, a u brdsko-planinskim predelima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugoistoku i istoku Srbije očekuju se mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod osetlјivih osoba su očekivani depresija, kao i bolovi u zglobovima i mišićima.

Vremenska prognoza za nedelju, 9. januar 2022.

Sunce izlazi u 7.15, a zalazi u 16.16.

Vreme skoro isto kao u subotu: jutarnja temperatura će biti do minus dva stepena, a maksimalna dnevna 2 °C. Biće oblačno, tokom dana će padati sneg. Vetar slab, severozapadni.

U ponedeljak i utorak oblačno sa snegom, do 1 °C.

(danubeogradu.rs)