Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Big Bend RTS i Vladimir Nikolov u Domu omladine Beograda
Big Bend RTS i Vladimir Nikolov u Domu omladine Beograda
Big Bend RTS i Vladimir Nikolov u Domu omladine Beograda

Big Bend RTS i Vladimir Nikolov u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Big Bend RTS će nastupiti sa dirigentom Vladimirom Nikolovim i premijerno predstaviti njegov novi umetnički projekat „Krik“.

Ulaznice za koncert (numerisana sedeća mesta) u subotu, 26. marta 2022. od 20.00, prodaju se po ceni od 1000 dinara u okviru mreže Ticket Vision.

Vladimir Nikolov je kompozitor čija muzika obuhvata širok spektar izraznih sredstava i žanrova, koristeći iskustva iz klasične muzike i džeza kao polaznu tačku. Već duže vreme je „iza scene“ u ulozi aranžera u svetskim orkestarskim projektima, ali često nastupa i kao autor, dirigent, pijanista i gitarista sa renomiranim solistima i ansamblima.

Program pod nazivom „Krik“ sačinjen je od kompozicija koje je napisao u proteklih nekoliko godina. Stilski su veoma raznolike i čine organski spoj savremenog džeza, folklora i minimalizma. „Krik“ je i naslovna kompozicija, koja je nastala tokom prvih dana zaključavanja tokom pandemije. „Krik“ je oslobađanje energije, ali i bunt protiv površnosti.

Ovaj koncert samo je prvi u nizu planiranih tokom 2022. godine, u sklopu nastavka programsko-poslovne saradnje između Muzičke produkcije RTS i Doma omladine Beograda.

Tokom narednih meseci, publici u Domu omladine zajednički će predstaviti izuzetne umetničke programe u izvođenju Big Benda RTS i istaknutih domaćih i inostranih solista i kompozitora, koji će nastupiti kao specijalni gosti. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.