Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Energetski efikasni uređaji: Ključ zdrave budućnosti
Zepter energetski efikasni uređaji: Ključ zdrave budućnosti
Zepter energetski efikasni uređaji: Ključ zdrave budućnosti

Energetski efikasni uređaji: Ključ zdrave budućnosti

Jedan od signifikantnih zdravstvenih benefita energetski efikasnih uređaja jeste ušteda električne energije.

Američko veće za energetski efikasnu ekonomiju (American Council for an Energy-Efficient Economy) navodi da su energetski efikasni uređaji jedan od preduslova za opstanak civilizacije kakvu poznajemo!

Urbanizacija je sa sobom donela mnogobrojne benefite i navike. Bez obrzira na mesto na kome se nalazite, upotreba električne energije je neophodna i svakodnevna. Koristimo je za grejanje, hlađenje, kuvanje, osvetljenje, prevoz i još mnogo toga.

Način na koji koristimo električnu energiju bitno determiniše stanje naše okoline, a samim tim i našeg života. Rešenje ne predstavlja prestanak korišćenja svih aparata koji koriste električnu energiju, već izbor energetski efikasnih uređaja.

Zdravo okruženje – talac visoke potrošnje štetne električne energije

Prema podacima Svetskog statističkog godišnjaka za električnu energiju (World Energy Statistical Yearbook) iz 2020. godine, svega 27% električne energije potiče iz obnovljivih, neštetnih izvora, kao što su vetar, sunčeva (solarna) radijacija i voda.

Većina dolazi iz neobnovljivih, štetnih izvora poput nafte (31%), uglja (26%) gasa (23%) i drugih, koji zagađuju vazduh koji udišete i vodu koju pijete.

Tako u organizam dospevaju toksične materije u vidu azotnih oksida, sumpor- dioksida, čađi, žive i olova, koje izazivaju mnogobrojne zdravstvene posledice.

Među najozbiljnijima su:

  • karcinom pluća;
  • srčani udar;
  • moždani udar;
  • astma;
  • kompromitovan razvoj mozga.

Deca su najranjivija, budući da se njihovi organizmi nalaze u fazi razvoja, što znači da su posebno osetljivi na štetne materije iz vazduha i vode.

Zepter uređaji – zaštitnici vašeg i zdravlja vaše dece

Kompanija Zepter International već tri i po decenije osigurava zdravo okruženje za ljude širom planete. Njena vanvremenska tehnološka rešenja su – zahvaljujući svojim revolucionarnim zdravstvenim efektima, koja su potvrdile najpriznatije svetske laboratorije i najeminentniji svetski lekari – pronašla primenu u svim segmentima života.

Zepter prečišćivači vazduha, prečišćivači vode i posuđe omogućavaju vam da udišete čist i zdrav vazduh, da pijete čistu i zdravu vodu i da pripremate hranu na zdrav način, uz optimalnu potrošnju električne energije. Na taj način održavate svoje okruženje zdravim, a samim tim čuvate, kako svoje zdravlje, tako i zdravlje svojih najbližih.

Zepter Masterpiece posuđe, za optimalno pripremanje hrane i uštedu električne energije

Zepter energetski efikasni uređaji: Ključ zdrave budućnosti

Kompanija Zepter International, od svog osnivanja, nudi jedinstveno rešenje: Zepter Masterpiece posuđe.

Ono što izdvaja ovo jedinstveno posuđe jeste kombinacija nenadmašenog Zepter metala, nerđajućeg čelika 316L, sofisticirane Zepter tehnologije i elegantnog Zepter dizajna, koja omogućava da se optimizuje proces pripremanja hrane.

Nerđajući čelik 316L je ekološki, neuništiv i otporan na mehaničke i hemijske uticaje, koroziju i ravnomerno prenosi toplotu. Ne samo da omogućava da pripremite zdrave i ukusne obroke koji zadržavaju svoje nutritivne vrednosti i svoja organoleptička svojstva, već i štedi električnu energiju, budući da se hrana u Zepter Masterpiece posuđu priprema na niskim temperaturama.

Patentirano trostruko Zepter akutermno kompaktno dno (ZAK) je zaštitni znak Zepter sistema za trajno pripremanje zdrave hrane. ZAK brzo akumulira toplotu i ravnomerno je prenosi do hrane koja se kuva na niskim temperaturama. Ne samo da čuva hranu, već i štedi energiju do čak 70%!

Edel Wasser, za čistu i zdravu vodu i uštedu električne energije

Zepter - Edel Wasser

Edel Wasser predstavlja tehnološki najsuperiorniji sistem za prečišćavanje vode. On neograničeno snabdeva Vaš dom čistom i zdravom vodom. Edel Wasser funkcioniše po principu reverzne osmoze, koristeći pritisak vode, što znači da nema motor, ni električne delove.

U pitanju je bežični sistem za prečišćavanje vode, što znači da možete dobiti onoliko vode koliko želite, bez ikakve potrošnje električne energije. Zahvaljujući uređaju, kao što je Edel Wasser, ne samo da štedite električnu energiju, već ne morate ni da kupujete flaširanu vodu, što predstavlja dodatni vid uštede novca. Naravno, istovremeno štitite i okolinu od zagađenja.

TherapyAir iOn, za čist i zdrav vazduh i uštedu električne energije

Zepter Therapy Air Ion

Nezavisni nemački stručnjaci su ga proglasili najboljim prečišćivačem vazduha na globalnom tržištu. U pitanju je patentirani prečišćivač vazduha i generator negativnih jona sa šestostepenim sistemom prečišćavanja koji uklanja 99,97% patogena (bakterija i virusa), alergena i toksičnih čestica (PM2.5 i PM10) iz vazduha, kao i sve druge štetne materije.

Aprila, 2020. godine, prestižna nemačka laboratorija GUI izdala je sertifikat koji potvrđuje da TherapyAir iOn eliminiše 99,97% bakterija i virusa iz vazduha, uključujući i SARS-CoV-2.

Ovaj dokazani prečišćivač vazduha emituje 1.236.000 negativnih jona/cm³, što je 10 puta više nego u okolini Nijagarinih vodopada, gde je prisutna najveća koncentracija negativnih jona na našoj planeti!

Za razliku od prečišćivača vazduha drugih brendova, TherapyAir iOn ne samo da predstavlja oazu svežine u vidu čistog i zdravog vazduha, već njegova sofisticirana tehnologija omogućava i detektovanje nivoa zagađenosti vazduha u prostoriji, na osnovu čega sam uređaj određuje potreban intenzitet rada. Na ovaj način, dolazi do uštede električne energije.

***

Svi smo proizvodi okruženja u kojima živimo i radimo, stoga smo dužni da se pobrinemo da ista budu zdrava.

Jedan od najvažnijih koraka ka tom cilju svakako je i upotreba Zepter energetski efikasnih uređaja koji ne samo da pružaju optimalnu potrošnju električne energije, već i čine da vazuh koji udišemo, voda koju pijemo i hrana koju pripremamo budu u skladu s najvišim zdravstvenim standardima.

Posetite prodavnice ili zvanični veb-sajt www.zepter.rs kompanije Zepter International i omogućite sebi i svojim najbližima bolji i duži život!