Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology Sessions: Kezaja Džouns
Kezaja Džouns (foto: Žan-Batist Mondino)
Kezaja Džouns (foto: Žan-Batist Mondino)

Musicology Sessions: Kezaja Džouns

Uvek svež, uvek drugačiji, energičan i spontan, Kezaja Džouns zakazao je nove datume za nastupe u Beogradu, preciznije – u klubu Bitefartcafe.

Koncerte 10. i 11. marta 2022. organizovaće Centar beogradskih festivala (CEBEF) u okviru muzičkog serijala „Musicology Sessions“. Ulaznice koje su kupljene za prošlogodišnji koncert Kezaje Džounsa (23. septembar 2021) a koji nije održan, važiće za njegov nastup 10. marta.

Karte se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs i prodajnim mestima Ticket Vision-a po ceni od 1700 dinara (ulaznice su za stajanje).

Poreklom iz Nigerije, Kezaja Džouns (Keziah Jones) je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva „blufunk“. Koliko god puta da ga slušate, nikada nećete slušati isti koncert.

„Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro.“ (Kezaja Džouns)

Kezaja Džouns često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love“.

Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju „Beautiful Emilie“, „Million Miles From Home“, „My Kinda Girl“… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.