Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Ključ
Novi filmovi u bioskopima: Ključ
Novi filmovi u bioskopima: Ključ

Novi filmovi u bioskopima: Ključ

Domaći film „Ključ“ premijerno će biti prikazan 22. februara 2022. od 20.00 u Kombank dvorani, a od 24. februara biće na redovnim repertoarima bioskopa.

Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vredna Vizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Ovu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo istorijsko blago oduvek pripada.

Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa i njegovu „vojsku“ i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju. Ključ koji vodi do blaga zato vekovima iz generacije u generaciju štite Vitezovi reda zmaja, koji ulogu čuvara nasleđuju od svojih predaka.

Vera je profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa dedine sahrane, njen život se menja iz korena. Zatiče stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva…

Vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, a na putu do saznanja da je poreklom, nasledno postala Vitez reda zmaja i da je u amanet dobila čuvanje tajne Konstantinovog blaga, zaljubljuje se u čoveka za koga ne zna da li je njen zaštitnik ili potencijalni ubica.

Nenad je od rođenja obučavan kao Vitez reda zmaja. Njegov zadatak je da zaštiti svete relikvije, ali i njihovog čuvara, Veru. Dok se i njegove emocije rasplamsavaju, spreman je na sve. Čak i na ono što se od jednog viteza najmanje očekuje.

Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima senovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega koji tek čekaju da se na njih urežu imena gubitnika.

Ruka koja će na kraju doći do ključa vođena je čistom emocijom i srcem.

Originalni naziv filma: Ključ. Premijera: 22. februar 2022. (Kombank dvorana; 20.00). Početak prikazivanja: 24. februar 2022. Dužina trajanja: 93 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2022. Žanr: misterija, triler. Uloge: Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić, Branimir Bane Popović, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Džek Dimić, Isidora Gađanin, Ljubomir Ljuba Bandović, Jelica Kovačević. Reditelj: Marko Sopić.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.